Olejek eteryczny JAŚMIN Vivasan

Olejek eteryczny JAŚMIN Vivasan

Producent:
Vivasan
Kod produktu:
E 108
Dostępność:
W magazynie
318,00Zł.

 

Olejek eteryczny JAŚMIN (Jasminum sambac sol.) 10 ml

Olejek eteryczny jaśminu nawet w 10% koncentracji korzystnie wpływa na układ nerwowy, stymuluje pracę mó,zgu, zapobiega depresji, apatii i zobojętnieniu. Daje uczucie pewności siebie i optymizmu. Olejek jaśminowy wspaniale pomaga przy syndromie napięcia przedmiesiączkowego, chorobach ginekologicznych, wyró,wnuje cykl menstruacyjny, łagodzi bó,l nawet przy porodzie. Stymuluje produkcję mleka u kobiet karmiących piersią. Korzystnie wpływa na ludzki układ dokrewny, stymulując produkcję hormonó,w insuliny, tyroksyny i tyroidtyroniny, podwyższa poziom kortyzolui i hormonó,w płciowych. Jest silnym afrodyzjakiem. Erotyczne działanie olejku przejawia się poprzez nasilenie popędu płciowego i wrażliwości na bodźce erotyczne, usuwaniu oziębłości, impotencji i przedwczesnej ejakulacji.

Jednym z najbardziej intrygujących i drogich olejó,w - Olejek Jaśmin VIVASAN jest 10% roztworem olejku eterycznego jaśminu w olejku jojoba. Produkowany metodą destylacji z użyciem pary wodnej, polegającej na wyciąganiu drobnych lotnych kropelek olejku eterycznego z rośliny. .
W jego skład wchodzą cenne komponenty, takie jak: jasmon, indol, benzylacetat, linalool, linalylacetat, metylantranilat, warunkujące ró,żne skutki oddziaływania na organizm. Aromat olejku jest korzenny z nutą erotyczną.Jest to zapach lekkości, dobrego samopoczucia, przyjemnego nastroju.

W kosmetologii olejku używa się do wzbogacania kosmetykó,w do pielęgnacji skó,ry suchej i wrażliwej. Olejek zwiększa elastyczność skó,ry, pomaga pozbyć się blizn i rozstępó,w, usuwa zapalenia skó,ry, egzemy, wysypki alergiczne, działa odmładzająco i odświeżająco, ma lekko wybielające właściwości. Wzmacnia odporność, poprawia krążenie, usuwa dreszcze. Skutecznie działa w chorobach układu oddechowego. Najnowsze badania wykazują silne działanie przeciwutleniające i przeciwrakowe, a także chroniące przed promieniowaniem. Olejek średniej nuty zapachowej.

Jaśmin to jedna z głó,wnych roślin używanych w przemyśle perfumeryjnym. Został sprowadzony do Europy ze Wschodu na początku XVIII wieku. Jaśmin przez długi czas był ulubioną rośliną Wschodu. W Chinach dodawano go do herbaty, przemywano nim oczy, robiono z niego cudowny syrop na kaszel. Uważano, że oczyszcza krew. Avicenna pisał, że jaśmin świetnie leczy choroby nerwó,w i zalecał jego stosowanie osobom starszym jako środek tonizujący, a kobietom dla zniknięcia zmarszczek. W Indiach nazywano jaśmin księżycowym kwiatem miłości, dziewczęta zdobiły nim włosy i używały w kosmetyce. Wiemy ,że Kleopatrze udało się uwieść Marka Antoniusza dzięki, między innymi, odurzającej woni olejku jaśminowego, któ,rego używała w czasie służbowych spotkań z nim. Olejek jaśminu to jeden z najdroższych olejkó,w świata. Aby otrzymać 13 ml olejku trzeba ręcznie zebrać ponad trzysta kwiatostanó,w jaśminu.

Jaśmin to jedna z głó,wnych roślin używanych w przemyśle perfumeryjnym. Został sprowadzony do Europy ze Wschodu na początku XVIII wieku. Jaśmin przez długi czas był ulubioną rośliną Wschodu. W Chinach dodawano go do herbaty, przemywano nim oczy, robiono z niego cudowny syrop na kaszel. Uważano, że oczyszcza krew. Avicenna pisał, że jaśmin świetnie leczy choroby nerwó,w i zalecał jego stosowanie osobom starszym jako środek tonizujący, a kobietom dla zniknięcia zmarszczek. W Indiach nazywano jaśmin księżycowym kwiatem miłości, dziewczęta zdobiły nim włosy i używały w kosmetyce. Wiemy ,że Kleopatrze udało się uwieść Marka Antoniusza dzięki, między innymi, odurzającej woni olejku jaśminowego, któ,rego używała w czasie służbowych spotkań z nim. Olejek jaśminu to jeden z najdroższych olejkó,w świata. Aby otrzymać 13 ml olejku trzeba ręcznie zebrać ponad trzysta kwiatostanó,w jaśminu.

Głó,wne właściwości:

·, stymuluje pracę mó,zgu

·, wspomaga funkcje płciowe

·, ma działanie immunomodelujące

·, zapobiega rakowi, chroni przed promieniowaniem

·, jest silnym antyoksydantem

·, podwyższa obniżony poziom tyroksyny, kortyzolu, progesteronu, estrogenu i testosteronu

·, normalizuje obniżony poziom insuliny, tyroksyny i tyroiny
Zastosowanie:

·, obniżona wydajność pracy (fizyczna i umysłowa

·, impotencja i oziębłość

·, chroniczne choroby zapalne

·, profilaktyka choró,b nowotworowych

·, niewielkie promieniowanie

·, egzemy, zapalenia skó,ry

·, nadczynność i niedoczynność tarczycy

·, cukrzyca

·, ostre infekcje układu oddechowego, grypa, chrypka

·, depresja i bezsenność

·, bolesne miesiączki (dysmenorrhoea), syndrom napięcia przedmiesiączkowego, dysfunkcja jajnikó,w

·, sucha, wrażliwa i podrażniona skó,ra
Przeciwwskazania: Nie stosować w pierwszych miesiącach ciąży!
Nie stosować wewnętrznie!
Sposó,b użycia:

·, Kominki aromaterapeutyczne: 2 krople na 5 m powierzchni pomieszczenia

·, Kąpiele aromatyczne: 4 5 krople z emulgatorem

·, Masaż: 3 4 krople na 10 ml olejku do masażu

·, Wzbogacanie kosmetykó,w: 3 4 krople na 5 g podstawy - Kompresy: 4 5 kropel na szklankę ciepłej wody

·, Medaliony aromaterapeutyczne: 2 3 krople
Skład: olejek eteryczny jaśminu egipskiego 10%, naturalny olejek jojoba 90%

Bardzo ważne ! : Aromaterapia pracuje tylko z naturalnymi olejkami eterycznymi.

 

Charakterystyka
Kraj produkcji Szwajcaria
Objętość, l 0,01
Producent Vivasan
Produkt Olejek eteryczny
Właściwość Pobudzający / Immunostymulator
Zastosowanie Grypa i przeziębienie / choroby skóry / depresja

Napisz opinię

Uwaga: HTML nie jest dopuszczony!
    Zła           Dobra

Produkty powiązane

Olejek eteryczny CYTRYNA

  Olejek eteryczny CYTRYNA (Citrus Limon L) (10 ml) Olejek eteryczny CYTRYNA ma szeroki s..

Olejek sandałowy

Olejek sandałowy - Album Satalum (santalum biały) to dzikie, wiecznie zielone drzewo o wysokości oko..

Spray do nosa i gardła

Jeździsz metrem, wokół ciebie są setki ludzi. I chociaż nosisz maskę, ryzyko infekcji jest wy..

Sale
Sprej Slow Down– Zrelaksuj się!

Sprej "Slow Down"– „Zrelaksuj się!” to produkt łączony do domu (aromatyz..

Shinrin Yoku - Uzdrawiające zanurzenie w lasach

Shinrin Yoku - Uzdrawiające zanurzenie w lasach. Moc olejków eterycznych: japońska terapia dl..

Olejek eteryczny Kminek

  Olejek dolnej nuty. Otrzymywany jest drogą destylacji parowej nasion kminku (Carum carvi L..

Olejek eteryczny z drzewa różanego

  Olejek dolnej nuty. Otrzymywany jest poprzez destylację parą wodną z drewna wiecznie zielo..

Olejek eteryczny Mięta pieprzowa

  Olejek eteryczny MIĘTA PIEPRZOWA (Mentha pipeńta) Mięta pieprzowa jedno z najstarszych ..